Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا گفت: از ابتدای سال جاری گروه خودروسازی سایپا به سمت صفر شدن معوقات خودروهای خود حرکت کرده و در تلاش است که با افزایش تولید خودروی شاهین و ورود محصولات جدید از نیمه دوم سال جاری، صنعت خودرو را متحول کند.

به گزارش برنا به نقل از سایپا، سید جواد سلیمانی در حاشیه آغاز به کار مرکز جدید واکسیناسیون صنعت قطعه سازی درخصوص آخرین میزان معوقات گروه خودروسازی سایپا و اینکه چه زمانی معوقات این مجموعه به صفر نزدیک می شود، اظهار کرد: در حال حاضر حدود 6 هزار دستگاه خودرو معوق داریم که امیدوارم با برنامه جامع و دقیقی که در این بخش دیده شده از 10 شهریورماه این معوقات به صفر برسد و خودروها به روز تحویل مشتریان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با پیش بینی اینکه با ادامه روند افزایشی تولید خودرو دیگر شاهد تعهد معوق نخواهیم بود، تصریح کرد: بیش از دو سال طول کشید تا مجموعه سایپا بتواند 300 هزار دستگاه خودرویی که در مدیریت های گذشته معوق شده بود را تحویل دهد. صفر شدن معوقات خودرویی از هفته آینده، اقدام مهمی است که با تلاش و همت مهندسان و کارگران خط تولید سایپا و قطعه سازان به دست می آید.

سلیمانی درباره افزایش قیمت خودرو در بازار و اینکه عنوان می شود کاهش عرضه شرکت های خودروسازی منجر به رشد صعودی قیمت ها شده است، خاطرنشان کرد: بیان کاهش عرضه خودرو توسط شرکت های  خودروسازی مساله انحرافی است؛ بحث افزایش نرخ ارز، رشد قیمت نهاده های تولید و سایر مسایل جانبی باعث شده که قیمت خودرو در بازار تحت الشعاع قرار گیرد و به سمت افزایش حرکت کند و این امر تنها در مورد خودرو اتفاق نیفتاده است.

وی ادامه داد: تمام تلاش ما این است که عرضه خودرو در بازار افزایش پیدا کند تا عرضه و تقاضا به تناسب برسد و دست دلالان از بازار خودرو کوتاه شود؛ بر این اساس از ابتدای سال جاری تاکنون 170 هزار خودرو تحویل مشتریان شده که نسبت به مدت مشابه سال پیش افزایش 25درصدی داشته است.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا درباره قیمت گذاری خودرو در شواری رقابت و اینکه این امر تا چه حد باعث ضرر و زیان شرکت های خودروسازی می شود، تصریح کرد: قیمت خودرو بر اساس نرخ تورم تعیین می شود اما مشکل این است که پس از افزایش نرخ تورم و فشارهایی که بعضی از مولفه های اقتصادی وارد می کند، نسبت به قیمت خودرو تجدید نظر می شود، این در حالی است که باید در همان زمان که نرخ تورم افزایشی می شود، قیمت خودرو بازنگری شود تا شرکت های خودروسای با ضرر و زیان روبرو نشوند.

وی در خصوص رشد تولید در سال جاری نیز اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی که در زمینه تولید صورت گرفت از ابتدای سال جاری حدود 4درصد بیشتر از برنامه ابلاغ شده تولید خودرو صورت گرفته و از نظر تحویل خودرو هم افزایش 25 درصدی و بیشتر از برنامه مصوب، ثبت شده است.

سلیمانی درباره تحویل خودروی شاهین و روندی که این بخش وجود دارد، گفت: از روز شنبه هفته جاری تولید خودروی شاهین به 150 دستگاه در روز رسیده است و این در حالی است که هفته های گذشته میزان تولید این خودرو کمتر از 100دستگاه در روز بود؛ این امر نوید بخش آن است که مشکلی در تامین و تدارک قطعات مورد نیاز خودروی شاهین نداریم و تحویل این خودرو به مشتریان نیز با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد.

وی با بیان اینکه تحریم و فضای اقتصاد باعث شد که روند تامین قطعات خودرو با چالش هایی مواجه شود، افزود: با همکاری و همدلی تمام بخش ها روند تامین قطعات بهبود یافته است و با افزایش تولید محصولات و ورود محصولات جدید به خط تولید سایپا، محصولات قدیمی کنار گذاشته خواهند شد.

سلیمانی گفت: این امر کمک می کند تا ضمن تامین خواسته های مردم، بازار خودرو متحول شود؛ بر این اساس امیدوارم که در 6 ماهه دوم سال جاری، محصولات جدید سایپا شامل شاهین اتومات، آریا و اطلس، تجاری سازی و به بازار عرضه شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا صنعت خودرو قطعه سازان رشد رقابت تورم اقتصاد تورم خودرو سایپا صنعت نرخ ارز گروه خودروسازی سایپا خودروی شاهین تولید خودرو قیمت خودرو سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۱۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟

یک کارشناس صنعت خودرو تداوم مشکلات خودروسازان در زمینه تخصیص ارز و همچنین تامین نقدینگی را به عنوان علت کاهش تولید ایران‌خودرو و سایپا در فروردین سال جاری معرفی کرد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ اخیرا گزارشی منتشر شده که نشان از کاهش ۲۴ درصدی تولید خودروسازان در فروردین سال ۱۴۰۳ دارد. شروع ضعیف آن‌ها در حالی رقم خورده که بخشی در سال گذشته هم بخشی از برنامه تولید آن‌ها محقق نشد.


«امیر حسن کاکایی» کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با بازارنیوز پیرامون علت کاهش ۲۴ درصدی تولید خودروسازان در نخستین ماه سال جاری اظهار کرد: تولید خودرو نیاز به تامین نقدینگی ریالی و ارزی دارد. متاسفانه در طول سال‌های اخیر تولید خودرو نتیجه‌ای جز افزایش زیان برای خودروسازان به همراه نداشته است. با افزایش تولید، میزان زیان خودروسازان رشد پیدا می‌کند، در نتیجه توانایی آن‌ها در تامین نقدینگی و اعتبار برای ادامه تولید کاسته می‌شود.


این کارشناس صنعت خودرو افزود: ایران خودرو و سایپا در زمره شرکت‌های فرمانبردار دولت قرار دارند؛ لذا، علی‌رغم افزایش زیان، آن‌ها همچنان ناگزیر به ادامه تولید هستند؛ در حال حاضر این دو شرکت برای ادامه تولید با چالش جدی تامین نقدینگی و ارز مواجه‌اند.


وی متذکر شد: در طول چند سال گذشته میزان زیان‌دهی آن‌ها با شیب ملایمی آغاز شد، اما سیاست‌گذاران صنعتی نسبت به این موضوع بی توجهی کردند. اکنون وضعیت این شرکت‌ها به گونه‌ای رقم خورده که نه تنها زیان آن‌ها چند برابر شده بلکه دیگر اعتباری هم برای دریافت تسهیلات از بانک‌ها ندارند.


کاکایی عنوان کرد: وضعیت فعلی خودروسازان فقط باعث بی اعتباری آن‌ها نشده بلکه این مسئله حتی گریبان قطعه‌سازان را هم گرفته است. به عبارت ساده‌تر، بدهی خودروسازان به تولیدکنندگان قطعات به حدی بالا رفته که باعث بد‌عهدی آنان در قبال تامین کنندگان مواد اولیه شده است.


این کارشناس صنعت خودرو تاکید کرد: برای مدیریت دولتی ایران خودرو و سایپا افزایش زیان این شرکت‌ها مهم نیست و به طور مطلق فرمانبردار سیاست‌های خودرویی دولت هستند. کاهش تولید خودرو در فروردین ماه صرفاً به خاطر تشدید چالش‌های مذکور است.


وی با اشاره به درخواست چند ماه پیش وزیر صمت برای اعطای ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار به ایران‌خودرو و سایپا هم گفت: این مطالبه برای دو ماه پیش بوده و اکنون دیگر کارایی قبل را ندارد، زیرا این امکان وجود دارد که خودروسازان در طول این مدت دو برابر آن عدد زیان کرده باشند. ۱۵ هزار میلیارد تومان در صنعت خودرو عدد ناچیزی است، زیرا فروش ریالی شرکتی مانند ایران‌خودرو بالای ۶۰۰ هزار میلیارد تومان است.


این استاد دانشگاه تصریح کرد: نقدینگی در صنعت خودرو حکم جریان خون را دارد. اکنون خودروسازان نه اعتبار دارند و نه نقدینگی ریالی و یا حتی ارزی. بخشی از فرایند تولید خودرو مبتنی بر واردات مواد اولیه است. در حال حاضر ایران خودرو و سایپا به دلیل عدم تخصیص به موقع ارز برای پاسخ به مطالبات شرکای خارجی خود هم دچار مشکل شده‌اند.

 

خودروسازان جرات توقف تولید را ندارند!


کاکایی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا کاهش تولید خودرو در فروردین ماه می‌تواند متاثر از انتظار خودروسازان برای افزایش قیمت کارخانه‌ای محصولات خود باشد یا خیر، گفت: این گزاره به دور از انتظار و یا حتی نادرست است، زیرا همانطور که در ابتدا ذکر شد، ایران‌خودرو و سایپا فرمانبردار دولت هستند. در حال حاضر تمام دغدغه وزیر صمت معطوف به افزایش تولید خودرو در سال جاری است؛ به همین خاطر نه وزیر و نه حتی مدیران عامل ایران‌خودرو و سایپا نمی‌توانند به بهانه اخذ قیمت‌های جدید برای محصولات، خط تولید را متوقف و یا در آن اخلال ایجادکنند.


این کارشناس صنعت خودرو افزود: بدون شک اولویت اصلی وزارت صمت و خودروسازان در سال ۱۴۰۳ افزایش تولید است حتی اگر زیان آن‌ها افزایش پیدا کند. گزاره توقف تولید برای اخذ قیمت‌های جدید فقط برای خودروسازان بخش خصوصی صدق می‌کند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: در طول سال‌های اخیر ابزار‌های متعددی همچون اوراق گام، LC داخلی و همچنین اوراق صکوک را برای تامین مالی خودروسازان پیشنهاد دادند، اما میزان بدهی و زیان آن به قدری بالاست که هیچ یک از روش‌‎های مذکور هم نتوانسته نقدینگی مورد نیاز آن‌ها را تامین کند. مادامی که روند تخصیص ارز و همچنین تامین مالی خودروسازان با چالش همراه باشد، کاهش تولید آن‌ها یک امر قابل انتظار خواهد بود.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: تولید خودرو ، ایران خودرو ، سایپا ، صنعت خودرو ، وزارت صمت ، نقدینگی ، تامین ارز خودروسازان ، امیر حسن کاکایی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TAK

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت + جدول
  • چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟
  • نوسان چشمگیر قیمت ها در بازار خودرو؛ کدام خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت شاهین دنده ای و اتومات +جدول
  • تغییر شدید قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت سمند، دنا، رانا، کوییک و شاهین + جدول
  • مهمترین نکات در رانندگی با خودروی دنده اتومات
  • شاهین کارکرده ۷۰۰ میلیونی شد + جدول قیمت
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • قیمت تولیدات سایپا در بازار +جدول
  • کاتالوگ و جزییات ال۹۰ بومی‌سازی منتشر شد +تصویر